Carl Aspegren

 

Calle är en otroligt ödmjuk 20-årig kille uppväxt i värmländska Sunne. Som 16-åring blev han antagen till Tibro Motocrossgymnasium, där hans stora utveckling skulle komma att äga rum. Calle gick då från topp 10 i Ungdoms SM 2007 till 3:a i Stora SM 2010. Under 2010 körde han även några EM deltävlingar där han som bäst placerade sig som 2:a i Finska Vantaa. Detta år var Calle även en av de få förarna som fick starta på Motocross VM i Uddevalla, där han också körde till sig sina livs första VM poäng. Under 2011 fick Calle den stora möjligheten att mäta sig mot den absoluta världseliten genom att delta i den Amerikanska serien AMA Nationals. Där visade han verkligen att han är att räkna med, tyvärr drabbades han av diverse mindre skador under säsongen som hindrade honom från att kunna prestera till 100%
Calles mål för 2012 är att placera sig som topp 15 i alla AMA Nationals heats. På lite längre sikt har han som mål att etablera sig i någon proffsserie.

 

Om 5 år ska Calle vara en etablerad toppförare i en proffsserie, samt vara skadefri och ha kul!

Jag kör för xDream för jag tycker att det är det proffsigaste teamet I Sverige, xDream jobbar stenhårt och har ett seriöst upplägg som jag litar 100% på. Vi är ett jättehärligt gäng och jag är helt övertygad att det kommer bli ett grymt 2012.

Till toppen